Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Könyvtár könyvek nélkül
2013.01.21.
Vajon a technológiai újdonságok helyettesíthetik a papírra nyomtatott betűket?

 Ősszel San Antonio városában megnyílik az első könyvek nélküli könyvtár, ahol az érdeklődők megtalálhatják a számukra fontos olvasnivalót, ám nem a hagyományos formában.

 

Nelson Wolff álmodta meg a könyvek nélküli könyvtárat, az ötletet pedig Walter Isaacson bestsellere, a Steve Jobs életéről szóló könyv adta:

Mind tudjuk, hogy a világ változik. Nagyon szeretem a könyveket, emiatt több, mint 1000 könyvet felölelő első kiadásokat tudhatok magaménak. Ezek nagyon fontosak számomra, de a világ változik, ezért ez a legjobb módja annak, hogy ezt a változást a közösség szolgálatába állítsuk.” – nyilatkozta az ötletgazda az ABC News-nak.

A leginkább egy Apple boltra emlékeztető teremben 50 e-könyv olvasó várja az érdeklődőket, emellett pedig megtalálható még több tablet, asztali számítógép, valamint elektronikus könyveket is kölcsönözhetnek a látogatók. Wolff állítása szerint itt nem csak olvashatnak az emberek, hanem rengeteget megtanulhatnak a technológiáról is, hiszen a korszerű eszközök remek alapot biztosítanak mindenki számára. 

San Antonio városának új könyvtárával nem szeretnék lecserélni a hagyományos olvasói termeket, hanem egy alternatívát nyújtanak majd mindazoknak, akik nem riadnak meg a technológiai újításoktól, vagy pedig meg szeretnék tanulni ezeknek az eszközöknek a használatát. Hogy ez-e a legjobb módja a könyvek népszerűsítésének azt mindenki döntse el maga, ám az egyelőre biztos, hogy a technológiai vívmányok egy darabig nem fogják háttérbe szorítani a jól ismert, papírra nyomtatott betűket.