Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Hamarosan új írással jelentkezik George R. R. Martin
2013.01.26.
A tűz és jég dala regénysorozat szerzője ismét bővíti az általa megteremtett világot

George R. R. Martin személye rendkívül ismert a modern fantasy világában, hiszen a Times magazin egyenesen az amerikai Tolkiennek nevezte. A legtöbb kritikus szerint regénysorozata a valaha volt legjobb fantasy, ám még korántsem ért véget a történet. A hatodik könyv mellett Martin egy új novellával is megörvendezteti a rajongókat.

A tűz és jég dala regénysorozat összesen hét könyvet fog tartalmazni, amelyből öt már kapható világszerte. Az ősszel érkező The Winds of Winter mellett az író még egy rövidebb írással is kedveskedik a rajongóknak, ahogy azt a közelmúltban bejelentette. Gardner Dozois íróval közösen egy gyűjteményt készítettek, amely a Dangerous Woman (Veszélyes nők) címet viseli, és amelyben George is megjelenteti legújabb írását. Az ő fejezetét The Princess and the Queen (A hercegnő és a királynő) névre keresztelte, a történet pedig a már jól ismert világban fog játszódni. Főszerepet a regényben megjelenő Targaryen ház kapja, amelyet belülről mardos a polgárháború, s amely Westerost két részre szakította. Ez a viszály nem más, mint a Sárkányok tánca, amelyet végre részletesebben is megismerhet az olvasó, hiszen az azonos című regényben nincs minden elmesélve.


Természetesen George R. R. Martin mellett mások is megjelennek majd a gyűjteményben, mint például Gardner Dozois, Megan Abbott, Carrie Vaughn, csak hogy néhányat említsünk az ismert külföldi írók közül. Sajnos azt még nem tudni, hogy a Dangerous Woman mikor kerülhet kiadásra, ám a szerkesztők remélik, hogy már nem kell sokat várni a történetek boltokba kerülésére.