Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Véget ért a Trónok Harca – De hogyan tovább?
2013.06.13.
Mi történt eddig, és merre tart a sorozat?

Amerikában vasárnap, a magyar HBO-n pedig hétfőn véget ért George R. R. Martin nagysikerű regényciklusából készült Trónok Harca harmadik évada, amely megannyi kérdést felvet a nézőben. De vajon volt olyan jó a befejezés, mint ahogy a rajongók várták?

Ismét egy év várakozás következik a sorozat rajongóinak, míg a könyvolvasók pontosan tudják, hogy a negyedik évad hol veszi majd fel azt a bizonyos fonalat. Annyit elöljáróban elárulhatok, hogy a sorozat negyedik évada minden eddiginél izgalmasabbnak tűnik, hiszen a tömeg hisztit kiváltott Vörös Nász még csak a kezdet volt: egyre több és egyre emlékezetesebb események következnek majd ezután. 

Azt eddig is tudtuk, hogy a könyv és a sorozat több ponton is különbözik, és ez nem volt másként a harmadik évadban sem. Gondoljunk csak arra, ahogyan Jojen és Bran találkozott: eredetileg a testvérek Deresben tartózkodtak, amikor Theon rajtaütött, a sorozatban azonban sokkal később hozta össze őket a sors. De az is emlékezetes, ahogyan Ramsay Bolton feltűnt a sorozatban: egy rejtélyes karakter, aki a semmiből megjelenik. Persze ez semmit sem von le a sorozat értékéből, ám egyre több és több különbség lesz felfedezhető, hiszen a rendező és a producerek (érthetően) sokkal vizuálisabb megközelítést szeretnének. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy maga George R. R. Martin is kiveszi részét a mozgóképes változat munkálataiból, még ha csak „minőségi ellenőrként” is. Sajnos a már említett Vörös Nász szintjét nem tudta elérni a befejező epizód, de azért nem volt okunk az aggodalomra: a befejező rész remekül felvezette a majd elkövetkező történetet, hiszen váratlan eseményekben és új szereplőkben nem lesz hiány. Vajon a negyedik évadban mennyi Stark esik áldozatul Martinnak?

Mit tehet egy sorozatrajongó, aki szeretné elkezdeni a történetet írott formában? Most kedvezményesen megvásárolhatja mind az 5 könyvet, és megismerheti a történetet úgy, ahogy az író eredetileg szerette volna a nagyközönség elé tárni. George R. R. Martin nagysikerű regényciklusát vétek lenne kihagyni a fantasy rajongóknak, na meg persze a sorozat kedvelőit is új élményekkel gazdagíthatja.