Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Rowling álnéven írt krimit – Nem is sikerült jól?
2013.07.15.

Rowling nem csak a Harry Potter könyveket és az Átmeneti üresedés tette le az asztalra a közelmúltban, hanem krimivel is próbálkozott – álnéven.

The Cuckoo’s Calling címmel áprilisban jelent meg Robert Galbraith regénye, amely egy nyomozó nem mindennapi nyomozását írja le. De ki is az a Robert Galbraith? Nem más, mint a világhírű Harry Potterért és a mérsékeltebb fogadtatással megjelent Átmeneti üresedésért felelős J.K. Rowling, aki álnéven jelentette meg a könyvet.

„Reméltem, hogy egy kicsit tovább tudom titokban tartani a dolgot, hiszen Robert Galbraithnek lenni egy felszabadító élmény volt. Csodálatos volt a nagy felhajtás és elvárások nélkül publikálni, és végre őszinte visszajelzéseket kapni a műről.”

Az őszinte véleményekben nem volt hiány, hiszen a könyv mindössze 1500 példány kelt el, amely nem mondható soknak. Persze más lenne a helyzet, ha igazi nevével jelenik meg a kötet, ám akkor amiatt kapta volna az értékeléseket. Vélhetően a kiderült igazság után megnőnek majd az eladások, de nem biztos, hogy ilyen áron kellene fellendíteni a dolgot. Az Amazonon már 150%-kal megnövekedtek a könyv eladásai, és ez a jövőben még több lehet.