Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Poirot hamarosan újra nyomozni fog
2013.09.04.

Agatha Christie a krimi koronázatlan királynőjeként ismert a műfaj kedvelőinek körében, hiszen regényei egytől egyig lebilincselő alkotások. Egyik leghíresebb karakterét hamarosan más író fogja feléleszteni.

Agatha Christie élete során temérdek regénnyel látta el az olvasni kedvelő közönséget, visszafogottan olykor szerelmes történetekkel és színpadi darabokkal is boldogította olvasótáborát, ám mégis az utánozhatatlan krimi regényeivel írta be magát a történelembe. Emlékezetes szereplői közül talán az egyik legkiemelkedőbb Hercule Poirot, aki összesen 333 könyvben göngyölítette fel a bűneseteket. Először az 1920-ban megjelent A titokzatos styles-i eset című műben ismerkedhettek meg vele az olvasók, s utoljára a Függöny című krimiben nyomozott. A HarperCollins bejelentése alapján Poirot hamarosan újra mozgásba hozza szürke agysejtjeit, mégpedig Sophie Hannah szerző segítségével.

Az írónőnek nem volt könnyű dolga, hiszen egy nem kevesebb, mint száz oldalas vázlatot kellett beadnia, amely az általa írandó történetet vázolta fel. Természetesen nem volt egyedül a megmérettetésen, ám az ő ötletét ítélték legjobbnak, s ő láthat neki a következő Poirot-regény megírásának. Azt már tudni lehet, hogy a történet valamikor a ’20-as évek végén játszódik, s ahogy azt már a hasonló alkotásokban megszokhattuk, csavaros történetvezetésre számíthatunk. A kiadó és a Christie-művek jogtulajdonosai szerint ez az első eset, hogy az írónő karakterét más „tölti meg élettel”, s a jövőben nem is szeretnék ezt tovább folytatni. A jelenleg még cím nélküli regény várható megjelenése 2014. szeptemberében esedékes.