Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Könyvtár a strandon
2013.08.06.

A nyaralás alatt olykor előfordulhat az a probléma, hogy a pihenésre bekerült könyvek elég hamar elfogynak. Ilyenkor nehéz a közelben könyvtárakat keresni, főleg ha ismeretlen helyen vagyunk, ám a dél-franciaországi strandon már nincs ilyen probléma.

A francia Matali Crasset által tervezett strandkönyvtár a nyaralókat próbálja kiszolgálni kínálatával. Azoknak is próbál kikapcsolódást nyújtani, akik az év többi napján hanyagolják a könyveket, de a nyaralásuk idején szívesen töltenék olvasással a pihenésre szánt idejüket. A strandkönyvtár kialakításában leginkább egy sátorra emlékeztet, amelyben nem kevesebb, mint 300 könyv kapott helyet. Természetesen a helyszínen is „fogyaszthatják” az érdeklődők az árut, hiszen három „olvasóteremmel” is rendelkezik a könyvtár.

Nagy előny, hogy mobilis a dolog, hiszen bármikor más helyszínen is felállítható a sátor, amely olvasnivalóval szolgál. Az már biztos, hogy a jelenlegi helyén marad az idei évre a strandkönyvtár, mégpedig a dél-franciaországi Istres kisvárosban. Ha tetszik az ötlet az embereknek, talán másfelé is ellephetik a strandokat a hordozható könyvtárak, hiszen remek ötlet.