Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Egyre több Khaleesi születik
2013.06.22.
Az amerikaiak nagyon kedvelik a Trónok harcát.

Amerikában nem meglepő, hogy gyakran nagyon különös nevekkel találkozunk. Nos, a Khaleesi is felkerült a nem mindennapi, de egyre népszerűbb nevek közé.

George R. R. Martin regénye nem szűkölködik az író által kitalált fantasztikus dolgokban, mint például a teljes népek, házak és nyelvek, melyeket a rajongók kívülről fújnak, de egy regényt és sorozatot nem ismerőnek nagyon különösen hangozhat. Egyik ilyen a sorozatban Emilia Clarke által megformált Daenerys Targaryen, a Sárkányok Anyja és a dothraki nép vezetője, Khaleesi. 

A The Baby Name Wizard Blog bejegyzése szerint az Egyesült Államokban hatalmas népszerűségnek örvend a Dothraki nép női vezetőjének a neve, a Khaleesi. A 2011-es évhez képest 450%-kal megnövekedett a név népszerűsége, előtte pedig szinte ismeretlen volt. Nem a könyveknek, hanem a sorozatnak köszönheti a fantasy történetből eredő elnevezés a sikerét, hiszen Emilia Clarke remek játéka után lett egyre népszerűbb. A tavalyi esztendőben összesen 146 kislányt neveztek el így, az idei évben ez a szám pedig még inkább megnövekedhet.

Vajon helyes dolog egy sorozat vagy könyv után nevezni el gyermekeinket? Főleg olyan esetben, amikor egy teljesen idegen és ismeretlen névről van szó? Lehet, hogy a megszületett 146 lány közül sokan fognak majd névváltoztatási kérelmet benyújtani.