Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Szórakozás kicsiknek
2011.11.16.

autó artúrA Manó Könyvek évek óta nagyon jó gyerekeknek szóló sorozatokat jelentet meg. Ez a szokásuk még mindig megvan, és a kiadó ezúttal a bölcsis korosztályt célozta meg, nem kis sikerrel.
Mit taníthat egy könyv az alig két év körüli kis gyerekeknek? Ők még a szülői minta által meghatározottak, és nem sokat értenek a „felnőtt világhoz”. Ellenben nekik is vannak gondjaik, emellett találkoznak korosztályuk más tagjaival, és erre már lehet alapozni. A sorozat legfőbb témája a barátság és az egymásra való odafigyelés, a történetek pedig a kicsik aggodalmai körül forognak.
Az „Állati jó barátok” sorozat minden darabját egy-egy háziállat alakjára szabták.
Pali paci szomorú és rosszkedvű, talán azt hiszi, nincsenek barátai. A többiek gyorsan bebizonyítják, mekkorát tévedett. Matyi malac a legnagyobb dagonyázó, akit a többi állat megpróbál tisztaságra nevelni. Vajon sikerrel járnak? Böbe boci rosszul érzi magát, torokfájás gyötri, szegényke megfázott. Most mi lesz? Bogi bari nincs megelégedve a külsejével és inkább elbújik mindenki elől. Ezen hogyan segítenek barátai?
Ha pedig a járművek tartoznak gyermekeik kedvencei közé, a „Guruló pajtások” sorozat tagjai biztosan tetszeni fognak neki. Ebbe a sorozatba különféle jármű alakú k bogi bariönyvek tartoznak. A kicsik ezekben a könyvecskékben találkozhatnak Tűzoltó Töhötömmel, aki nem retten meg semmitől, és megmenti a rászorulókat, Markoló Marcival, aki bebizonyítja, hogy az igaz barátok segítenek egymásnak, és Autó Artúrral, aki megtanulja, hogy az esőben is jót lehet mókázni.  
A szövegek játékos rímekbe szedett versikék, amelyek többszöri hallgatásra biztosan megfogják a piciket. Rövidségük és kis méretük okán a könyvecskék bárhol, bármikor előkaphatóak, és kiváló útravalók, hiszen akár egy nagyobb zsebben is elférnek.
Ezek a könyvek nagyon jól szolgálnak tanulásra is főleg azért, mert a színes képek, a kedves szereplők lekötik a gyermek figyelmét, és megindítják a gyerekek fantáziáját. A színes képekkel teli mese fejleszti a fantáziát, a képzelőerő pedig szárnyra kél, a gyermek alakíthatja a történetet, mindezzel egy időben pedig felismeri az események közti összefüggéseket, megtanulja értelmezni a történteket. Ezen kívül, a gyerekek minta alapján tanulnak meg később cselekedni egy-egy szituációban, ezek a könyvek pedig csupa jó példát mutatnak a kicsiknek.